جاروبرقی به عنوان کاربردیترین وسیله برقی منزل، برای مکش زبالهها، گردوغبار و خاک طراحی شده است. اگر در زمان نظافت منزل متوجه بوی ناخوشایند از دستگاه شدید و یا این که جاروبرقی مانند قبل قدرت اولیه و مکش لازمه را نداشت، احتمالاً دستگاه دچار نقص فنی و مشکلاتی شده و باید به فکر تعمیر جاروبرقی باشید .
دانستن علائم سوختن موتور جاروبرقی این امکان را به شما میدهد تا با انجام اقدامات به موقع و لازم از خراب شدن بیشتر دستگاه جلوگیری نماییدو در صورت خراب شدن جارو برقی تکنسین مجرب جاروپارو جهت ارائه خدمات اعزام خواهد شد.
علائم سوختن موتور جاروبرقی چیست؟
نکته مهم و اساسی دراستفاده کردن از تمام لوازم برقی منزل، توجه کردن به نکات و جزئیات لازمه در نگهداری وسایل میباشد.
از این رو رعایت نکردن برخی از این اصول نگهداری و مراقبت از جاروبرقی، حتی ممکن است که بهترین و با کیفیتترین دستگاه شما را در سریعترین زمان ممکن خراب کرده و از بین ببرد.
بنابراین توجه به نکاتی چون تمیز و خالی کردن مرتب و به موقع کیسه جاروبرقی، تمیز کردن برس جاروبرقی از مو و نخ، جاروبرقی نکردن اشیا نوک تیز و شکسته شده، عدم استفاده مداوم در ساعتهای طولانی از جاروبرقی و… باعث جلوگیری از آسیب به دستگاه خواهد شد.
۵ علائم سوختگی موتور جاروبرقی
موارد رایجی وجود دارد که با بررسی آنها میتوانیم تشخیص دهیم موتور جاروبرقی بطور کامل سوخته یا دچار نقص فنی شده است. در ادامه به بررسی 5 مورد که در تشخیص سوختن موتور جاروبرقی به ما کمک میکند میپردازیم:۱. استشمام بوی سوختگی موتور جاروبرقی
یکی از علائم سوختن موتور جاروبرقی، استشمام بوی سوختگی از دستگاه میباشد. در واقع اگر در زمان استفاده از جاروبرقی، بوی سوختگی از دستگاه احساس کردید، به احتمال زیاد برای موتور جاروبرقی ایراد و آسیبی به وجود آمده است.
در این صورت باید سریعا جاروبرقی را خاموش کنید تا سوختگی بیشتر نشود. بهتر است که برای چک کردن و تعویض موتور، از یک تکنیسینکار کمک بخواهید.
البته ممکن است که بوی سوختگی به خاطر شکستن و گیر کردن کمربند جاروبرقی و یا مسدود شدن غلتک برس دستگاه باشد. قطعه کمربند جاروبرقی گاهی ممکن است که به خاطر فرسایش و استفاده زیاد از دستگاه پاره شود.
همچنین ممکن است که الیاف فرش، مو، نخ و… در داخل غلتک برس گیر کند و مانع از چرخیدن شود، که در این صورت بوی سوختگی را احساس خواهید کرد. از این رو باید غلتک برس را خارج و تمیز کنید و اگر کمربند جاروبرقی نیاز به تعویض داشت، آن را نیز انجام دهید.
۲. صدای بلند و غیرعادی جاروبرقی
پر سر و صدا بودن جاروبرقی یک امر عادی است، اما اگر صدای آن از حالت همیشگی و عادی بلندتر شود، احتمالا به خاطر نقص فنی موتور رخ داده است. در واقع سروصدای زیاد جاروبرقی، بوی تند سوختگی و خاموش شدن ناگهانی دستگاه مربوط به خرابی موتور میباشد.
تعمیر جاروبرقی آاگ رو به جاروپارو بسپار؛ چون آاگ خیلی صدای کمی داره، اگر سر و صدا کرد باید بفرستی به یک مرکز تخصصی مثله جارو پارو
از این رو افزایش صدای نرمال جاروبرقی، به احتمال زیاد از علائم سوختن موتور جاروبرقی میباشد. البته ممکن است که به خاطر خرابی پروانه و یا بلبرینگ جاروبرقی نیز رخ داده باشد. برای رفع مشکل باید حتماً این ۳ قطعه نام برده شده را چک و در صورت وجود ایراد، قطعات را تعویض نمایید.
۳. کم شدن قدرت مکش جاروبرقی
یکی از علائم سوختگی موتور جاروبرقی، علت کم شدن مکش جاروبرقی در تمیز کردن میباشد. اگر درجه مکش جاروبرقی را در حالت مینیمم قرار دادهاید که ایراد دستگاه مشخص شده است.
اما اگر درجه مکش جاروبرقی زیاد است اما قدرت و نیروی کافی در جمع کردن آشغالها ندارد، به احتمال زیاد موتور دستگاه در حال سوختن میباشد که باید سریعاً یک تکنسینکار دستگاه را چک نماید.
در برخی از اوقات ممکن است که فیلتر و یا شلنگ جاروبرقی مسدود شده باشد و باعث کاهش قدرت مکش در دستگاه شود. از این رو باید ابتدا لوله جاروبرقی را چک کرده و هر گونه انسداد و گرفتگی در آن را بررسی و رفع نمایید.
البته شاید این مشکل به خاطر پر بودن کیسه جاروبرقی رخ داده باشد. به همین دلیل باید ابتدا این قسمت را نیز چک کرده و کیسه جاروبرقی را خالی و تمیز کنید.
۴. داغ شدن بیشازحد جاروبرقی
اگر بعد از گذشت زمان کوتاهی در استفاده از جاروبرقی، دستگاه شما خیلی سریع داغ میشود و گرمای زیاد ایجاد میکند، این امر به موتور جاروبرقی آسیب وارد میکند. در واقع به دلیل گرمای بیشازحد، موتور جاروبرقی از کار خواهد افتاد.
دلیل این امر نیز به خاطر وجود مشکل در تهویه هوا موتور جاروبرقی میباشد که علت زود داغ شدن جاروبرقی خواهد شد. بیتوجهی به این مورد میتواند به مرور زمان باعث مشکل بیشتر و سوختن موتور جاروبرقی شود.
۵. روشن نشدن جاروبرقی
آخرین علائم سوختن موتور جاروبرقی، روشن نشدن دستگاه میباشد. دلیل اصلی این مشکل، مربوط به خرابی موتور جاروبرقی و سوختگی آن میباشد که این امر باید توسط تکنیسینکار چک و برطرف شود.
اما ایرادات رایج و سادهای که ممکن است باعث ایجاد این مشکل شده باشد مربوط به وصل بودن پریز برق و عدم قطعی آن، ایراد در سوئیچ جاروبرقی، پر بودن کیسه جاروبرقی و… نیز میباشد.
از این رو اگر این موارد ساده و مهم را چک کردید و جاروبرقی روشن نشد، مطمئنا روشن نشدن جاروبرقی به خاطر سوختگی موتور دستگاه میباشد.
2 راهکار برای تست موتور جاروبرقی
۲ روش برای تست موتور جاروبرقی و بررسی آن وجود دارد که میتوانید به تشخیص سوختگی و یا سالم بودن دستگاه بپردازید. برای انجام تست موتور جاروبرقی، اگر دستگاه را به برق وصل کردید و روشن نشد، احتمالا موتور سوخته است.
اگر موتور نیمسوز شده باشد، جاروبرقی تا مدتی کار میکند و بعد از سوختن پیچکهای قطب و پیچکهای آرمیچر، دستگاه به کلی قطع و خاموش میشود. برای تست موتور جاروبرقی، قطعه آرمیچر موتور را چک وبررسی کنید. اگر سیم پیچهای آرمیچر به رنگ قهوهای در آمده باشد، پس موتور سوخته است که باید تکنسینکار به تعویض آن بپردازد.
روش دوم برای تست موتور جاروبرقی، استفاده از یک اهممتر دیجیتال میباشد. با استفاده از یک اهممتر دیجیتال، هر یک از پایههای کلکتور جاروبرقی را بررسی نمایید.
اگر اهم متر شماره ۱ و یا بیشتر از آن را نشان دهد، بیانگر سالم بودن موتور جاروبرقی میباشد. اما اگر اهممتر بر روی صفر قرار بگیرد، از علائم سوختگی موتور جاروبرقی میباشد که باید موتور دستگاه تعویض شود.